| Autor |
Wiadomość |
MatiX
Mentor

|
Wysłany:
Pią Kwi 25, 2008 9:16 pm |
  |
Ostatnio zainteresowały mnie colty z 1911. Ale najdziwniejsze jest to, że kiedy patrzę na godzinę od kilku dni widzę cos takiego 19:11. Fajnie, nie?  |
_________________ Celem wojny nie jest umrzeć za ojczyznę, tylko sprawić by tamci skurwiele zginęli za swoją. - G.C. Patton |
|
   |
 |
Pool500
Poszukiwacz

|
Wysłany:
Pią Maj 02, 2008 8:25 pm |
  |
Witam wszystkich... tak więc z reguły jak patrzę na zegarek to jest godzina
11:11, albo 22:22  |
|
|
   |
 |
immortal_girl
Niewtajemniczony
|
Wysłany:
Nie Sie 31, 2008 5:13 pm |
  |
Wiecie to chyba zdarza się naprawde wielu ludziom, ale większość nie zwraca na to uwagi.
Według mnie nie ma to rzadnego większego znaczenia chodź mogę sie mylić
jak już to żadnego i choć - ravau |
|
|
   |
 |
MatiX
Mentor

|
Wysłany:
Wto Wrz 23, 2008 9:44 pm |
  |
Tez tak uważam. Jeden jest mniej spostrzegawczy, drugi bardziej... Ale takie "cuda" się zdarzają i cóż zrobić? |
_________________ Celem wojny nie jest umrzeć za ojczyznę, tylko sprawić by tamci skurwiele zginęli za swoją. - G.C. Patton |
|
   |
 |
KitKat
Niewtajemniczony
|
Wysłany:
Czw Cze 11, 2009 4:03 pm |
  |
Witam wszystkich Forumowiczów,
Jestem nowy, zauważyłem, że forum reprezentuje naprawdę wysoki poziom.
W tym temacie, również muszę się wypowiedzieć. Otóż ja bardzo często spoglądam na zegarek o godzinie 20:12 i 21:37. Staram się to jakoś uzasadnić. Dotąd zdążyłem wysnuć 2 hipotezy. 1. Być może ma to jakiś głębszy sens. 20:12 - 2012 r., czyli rok "końca świata". W sumie to ja do kwestii tego końca podchodzę neutralnie, przestudiowałem tą sprawę. Patrząc na to pod kątem nauki, to będzie to "koniec" baaaardzo długi, przebiegunowanie Ziemii potrwa bardzo długo i w tym czasie będzie dochodzić do gwałtownych nawałnic, trzęsień ziemii itd. I tak naukowcy postanowili przesunąc sobie "koniec" w dalszy okres, twierdząc, że mogą się mylić.
Z poziomu kalendarza Majów i przepowiedni? Wystarczy poczytać tu na forum.
Widocznie nie jest nam dane znać prawdy, poczekamy, zobaczymy.
Rozpisałem się w tej kwestii.
21:37 - moment śmierci papieża Jana Pawła II. Wiele osób ma również do czynienia z właśnie tą godziną. Ja powiem tak... Moim przekonaniom religijnym daleko jest do tego co głosi KK. Mimo wszystko Jana Pawła II uważałem za wielką osobę, o wielkim sercu do ludzi, pragnącej zaprowadzić pokój i tolerancję.
Być może te 2 godziny mają jakiś głębszy sens, jak już wcześniej wspomniałem.
2. Być może to taki nasz zegar w mózgu takie figle stroi. Może po prostu kilkukrotne spojrzenie narodziło nawyk spoglądania na zegarek właśnie w tych momentach, na wyczucie. Nigdy za to się nie myli. Z podobną hipotezą spotkałem się kiedyś na innym forum.
Zależało mi, żeby się tu podzielić swoimi przemyśleniami.
Pozdrawiam.  |
|
|
   |
 |
ravau
Master Admin

|
Wysłany:
Sob Lip 04, 2009 1:15 pm |
  |
Witaj, obstawiam za twoją hipotezą nr. 2
w gestii końca świata.. gdzieś na forum dałem linka do obszernego naukowego wyjaśnienia, ze żadnego końca nie będzie, pozdrawiam |
_________________ Świadome Śnienie - Kliknij i zobacz!
 |
|
    |
 |
Danfox
Człowiek
|
Wysłany:
Pią Paź 30, 2009 3:59 am |
  |
Też miewam te "dziwne spojrzenia" na godzinę, kiedy to jest 20:20 itd.
Majowie zrobili kalendarz do 2012 roku, bo już więcej miejsca nie mieli na tym kalendarzu. |
_________________ Moje GG to 3635724  |
|
   |
 |
|
|