Forum Truth Searchers Strona Główna
Zjawiska paranormalne - PRZEJDZ DO STRONY GŁÓWNEJ NASZEGO PORTALU!

FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy   •  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj
 K. K. Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Danfox
Człowiek

PostWysłany: Pią Paź 30, 2009 3:55 am Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zdaniem mojego nauczyciela od wiedzy o społeczeństwie, patrząc na rosnący ateizm, kościoły w Polsce będą już stały puste za jakieś 5 lat. Dzieje się to już w innych krajach, między innymi w Anglii, widziałem tam kościół przerobiony na bar (Very Happy).

Co do mojego wyznania, byłem katolikiem, a teraz jest praktykującym ateistą...Wiem, że to głupio brzmi, ale taka jest prawda. Według polskiego prawa osoba do 18 roku życia nie może decydować o swoim wyznaniu...Mam dopiero 14 lat, rodzicom nie powiem o tym, że nie wierzę w boga, nieźle się wkur...zdenerwują. Ja myślę, że dopiero od 18 lat powinien być dozwolony chrzest, czy jak to tam może się jeszcze w innych wiarach nazywać.

Mentor

PostWysłany: Czw Lis 12, 2009 1:40 am Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Heh kiedy właśnie chrzest był jedynie u osób już w pełni świadomych, a nie u niemowląt tak jak teraz, ale to było daaawno.
Ja tam swojej mamie nie boje się mówić co mysle na temat religii, no ale i tak chodze do kościoła aby jej bardziej nie denerwować.
Czasami mam takie uczucie, ze może jednak jest Bóg, ale kiedy pomyśle o histoii kościoła i takich tam rzeczach jakoś wątpie w jego istnienie.
Równie dobrze moge modlić się do Posejdona, albo do Horusa niż do Jezusa. Zadnego z nich nie widziałem, na istnienie zadnego z nich nie ma dowodów, różnią sie tylko ilością wyznawców.
Za powiedzmy 2000 lat (jeśli ludzkość dalej będzie) będziemy może modlić się do Abudulicha Boga śmierci, który jest koniem jeżdzącym na wrotkach szybkim jak światło, a ci co beda wierzyć w Jezusa będą wyśmiewani.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat